English | Македонски header bg

Во фокус

oficer

Проектот финансиран од Европската Унија за Понатамошна институционална надградба и градење на капацитетите на полицијата, обезбедува стратешка поддршка на Министерството за внатрешни работи и Бирото за јавна безбедност, со цел зголемување на оперативната ефикасност на Граничната полиција, зајакнување на капацитетите на Одделот за сузбивање на организиран и сериозен криминал, вклучувајќи го и финансискиот и компјутерскиот криминал, и безбедното управување со класифицирани информации, развивање на вештините на униформираните полицајци за ефикасно и ефективно секојдневно работење, како и развој на анти-коруптивни стандарди во рамките на различните полициски сектори во МВР.

Стратегија за развој на полицијата

Cover PDS ENG

Стратешкото планирање е од суштинско значење за да се обезбеди континуитет во спроведувањето на политиките и долгорочните стратешки приоритети и цели на Владата во областа на внатрешните работи. Стратегијата за развој на полицијата (СРП) е компатибилна со најдобрите практики на европските полициски служби, и се темели на 4 главни столбови и тоа: управување со ресурсите, работа со заедницата, постојано унапредување на оперативните процеси, и учење и развој. Доследното имплементирање на СРП ќе води до изградба на полициска служба која ја ужива довербата на сите граѓани во земјата, која ги штити и почитува основните права и слободи, и која ќе обезбеди брз и ефикасен одговор на полицијата на сите можни предизвици. (PDF)

Статистика

59

ангажирани меѓународни експерти

2597

Обучени полициски службеници

100%

имплементирани проектни активности

Најнови информации

Успешно финализиран проектот за развој на полицијата поддржан од ЕУ...

29 Ноември 2016
Успешно финализиран проектот за развој на полицијата поддржан од ЕУ

Проектот за "Понатамошна институционална надградба и градење на капацитетит...

Прирачник за сообраќајната полиција и практична обука за безбедно возе...

19 Октомври 2016
Прирачник за сообраќајната полиција и практична обука за безбедно возење во Словенија

Вкупно 10 полициски службеници од одделенијата за безбедност во патниот сообраќа...

Проектот ги финализира обуките за истраги на компјутерски криминал и д...

06 Октомври 2016
Проектот ги финализира обуките за истраги на компјутерски криминал и дигитална форензика

Компјутерскиот криминал, што ја подразбира секоја нелегална активност извршена с...

Во Идризово се спроведе обука за Проценка на закани од сериозен и орга...

30 Септември 2016
Во Идризово се спроведе обука за Проценка на закани од сериозен и организиран криминал

Од 19 до 30 септември 2016, вкупно 16 учесници, претежно аналитичари од Одделот ...

Студиската посета на словенечката Национална форензичка лабораторија о...

12 Септември 2016
Студиската посета на словенечката Национална форензичка лабораторија отвори нова соработка

Началникот на Одделот за криминалистичко технички испитувања и вештачења, д-р Сл...

Вториот круг обуки за дигитална форензика со фокус на техниките за отк...

09 Септември 2016
Вториот круг обуки за дигитална форензика со фокус на техниките за откривање дигитални докази

Дигиталната форензика стана составен клучен дел од истражувањето на секој кримин...

Новиот Водич за полициско постапување при семејно насилство презентира...

01 Септември 2016
Новиот Водич за полициско постапување при семејно насилство презентиран во Битола

Новиот "Водич за полициските службеници за зајакнување на вештините за инте...

Унапредување на комуникациските вештини на полициските службеници во с...

31 Август 2016
Унапредување на комуникациските вештини на полициските службеници во случаи на семејно насилство

Како треба полициските службеници да се однесуваат кога одговараат на пријавен с...

Обуката за дигитална форензика ќе ги зајакне капацитетите за борба про...

17 Август 2016
Обуката за дигитална форензика ќе ги зајакне капацитетите за борба против компјутерски криминал

Со напредокот на технологијата, секојдневните практики и процеси на луѓето - од ...

Обука за полициско лидерство и стилови на управување за управувачките ...

29 Јули 2016
Обука за полициско лидерство и стилови на управување за управувачките кадри на БЈБ

Управувачките кадрикои ги претставуваат различните сектори и оддели во Бирото за...

Делегација на БЈБ ја посети Словенија за да изврши увид во системот за...

22 Јули 2016
Делегација на БЈБ ја посети Словенија за да изврши увид во системот за регрутација

Делегација на Бирото за јавна безбедност (БЈБ) составена од Помошници Директори ...

Фалсификувани документи и украдени возила во фокусот на обуката одржан...

27 Јуни 2016
Фалсификувани документи и украдени возила во фокусот на обуката одржана на Табановце

Детектирање на фалсификувани документи и откривање на обиди за криумчарење на ук...

Вториот круг на обуки за оперативно планирање ги обедини сите командир...

24 Јуни 2016
Вториот круг на обуки за оперативно планирање ги обедини сите командири на полициски станици

Вториот круг на обуки посветени на "Оперативно планирање на полициските акт...

Програмата за практична полициска постапка ќе го поттикне професионалн...

14 Јуни 2016
Програмата за практична полициска постапка ќе го поттикне професионалното усовршување

Во рамки на проектот финансиран од ЕУ за "Понатамошна институционална надгр...

Обуката за обучувачи за финансиски истраги ќе овозможи одржлив развој ...

20 Мај 2016
Обуката за обучувачи за финансиски истраги ќе овозможи одржлив развој на вештините

Втората од серијата обуки поврзани со истражување на финансиски криминал, која с...

Обука за граничната полиција за откривање трговија со дрога со фокус н...

19 Мај 2016
Обука за граничната полиција за откривање трговија со дрога со фокус на профилирање на криминалците

Назначени претставници на Одделот за гранични работи и миграции при Бирото за ја...

Претставници на полицијата на студиска посета за стратешко гранично уп...

16 Мај 2016
Претставници на полицијата на студиска посета за стратешко гранично управување во три ЕУ земји

Проектот финансиран од ЕУ за "Понатамошна институционална надградба и граде...

Проектот спроведе обука за Оперативно планирање на полициските активно...

13 Мај 2016
Проектот спроведе обука за Оперативно планирање на полициските активности на терен

Во Центарот за обука во Идризово, од 9 до 13 мај 2016 беше спроведена Обука за о...

Луѓето не се за продажба! – Проектот организира Студентска трибина на ...

27 Април 2016
Луѓето не се за продажба! – Проектот организира Студентска трибина на тема Трговија со луѓе

"Трговија со луѓе - Ропство во 21-ви век" беше темата на Студентската ...

Студентска трибина на тема „Трговија со луѓе – Ропство во 21-ви век“ у...

26 Април 2016
Студентска трибина на тема „Трговија со луѓе – Ропство во 21-ви век“ утре на Правниот факултет

Имајќи ги предвид скорешните случувања со мигрантската и бегалска криза во Европ...

Граничната полиција на обука за откривање и справување со случаи на тр...

22 Април 2016
Граничната полиција на обука за откривање и справување со случаи на трговија со луѓе

Во последните децении вниманието на светската јавност е сѐ повеќе насочено на тр...

Обуката за ефикасно гранично патролирање ќе ги зајакне капацитетите за...

13 Април 2016
Обуката за ефикасно гранично патролирање ќе ги зајакне капацитетите за откривање криминал

Зајакнувањето на капацитетите на Граничната полиција за ефикасно гранично патрол...

Циклусот обуки за истражување финансиски криминал започна со сесии за ...

01 Април 2016
Циклусот обуки за истражување финансиски криминал започна со сесии за напредно ниво во Идризово

Финансиски криминал, перење пари, злоупотреба на ЕУ фондови, финансирање терориз...

Со вежба за употреба на системот „Стингер“ успешно заврши Обуката за к...

25 Март 2016
Со вежба за употреба на системот „Стингер“ успешно заврши Обуката за контрола на возила во сообраќајот

Обуката за контрола на возила во сообраќајот, организирана во рамки на Проектот ...

Обука за Граничната полиција за анализа на ризици и за новиот Концепт ...

14 Март 2016
Обука за Граничната полиција за анализа на ризици и за новиот Концепт за управување со ризици

Функционален и добро организиран систем за гранична безбедност кој е во согласно...

Студентите од Факултетот за безбедност се запознаа со целите на Страте...

09 Март 2016
Студентите од Факултетот за безбедност се запознаа со целите на Стратегијата за развој на полицијата

Стратегијата за развој на полицијата 2016-2020, која беше официјално промовирана...

Изградба на модерна полиција во служба на граѓаните - промовирана Стра...

27 Јануари 2016
Изградба на модерна полиција во служба на граѓаните - промовирана Стратегијата за развој на полицијата

Стратегијата за развој на полицијата 2016-2020, еден од клучните документи израб...

Стратегијата за равој на полицијата ќе биде презентирана пред јавноста...

25 Јануари 2016
Стратегијата за равој на полицијата ќе биде презентирана пред јавноста во ЕУ Инфоцентарот

Проектот финансиран од Европската Унија за „Понатамошна институционална надградб...

Соработка со УНДП за подготовка на обуките за полицијата за справување...

15 Декември 2015
Соработка со УНДП за подготовка на обуките за полицијата за справување со семејно насилство

Претставници на проектот на ЕУ за "Понатамошна институционална надградба и ...

Циклусот обуки за увид во сообраќајни несреќи заврши во Кавадарци опфа...

07 Декември 2015
Циклусот обуки за увид во сообраќајни несреќи заврши во Кавадарци опфаќајќи 300 полицајци

Каскадните обуки за вршење увид во сообраќајни несреќи беа заокружени во петокот...

Тим лидерот Александер Кребл го информира Министерот Спасовски за прое...

04 Декември 2015
Тим лидерот Александер Кребл го информира Министерот Спасовски за проектните достигнувања

Како што Проектот за развој на полицијата навршува една година од почетокот на и...

Каскадните обуки за увид во сообраќајни несреќи ќе опфатат 300 полицај...

25 Ноември 2015
Каскадните обуки за увид во сообраќајни несреќи ќе опфатат 300 полицајци низ целата земја

Во текот на три последователни недели, 31 полицаец кои ја посетуваа иницијалната...

Поддршка за завршниот настан на проектот на ИОМ за борба против тргови...

23 Ноември 2015
Поддршка за завршниот настан на проектот на ИОМ за борба против трговијата со луѓе во Западен Балкан

Тимот на проектот ''Понатамошна институционална надградба и градење на капацитет...

Делегацијата на ЕУ и проектниот тим го дискутираа финалниот нацрт на С...

19 Ноември 2015
Делегацијата на ЕУ и проектниот тим го дискутираа финалниот нацрт на Стратегијата за развој на полицијата

Клучните експерти на проектниот тим го презентираа финалниот нацрт на Стратегија...

Работилница за анти-корупција и идентификување индикатори на ризици за...

16 Ноември 2015
Работилница за анти-корупција и идентификување индикатори на ризици за коруптивно однесување

Експертскиот тим на проектот финансиран од ЕУ ''Понатамошна институционална надг...

Новата Стратегија за развој на полицијата презентирана на претседатело...

05 Ноември 2015
Новата Стратегија за развој на полицијата презентирана на претседателот д-р Ѓорге Иванов

Во рамки на иницираниот процес на консултации за финализирање на новата Стратеги...

Проектниот тим започна со консултации за новата Стратегија за развој н...

03 Ноември 2015
Проектниот тим започна со консултации за новата Стратегија за развој на полицијата 2016-2020

Како што еден од фундаменталните документи на проектот за понатамошно јакнење на...

Обуките за увид во сообраќајните несреќи ја доближуваат полициската пр...

30 Октомври 2015
Обуките за увид во сообраќајните несреќи ја доближуваат полициската практика до ЕУ стандардите

Практичната обуки за Процедури за вршење увид во сообраќајни несреќи се одржа во...

«
»

EU logo

Овој проект е финансиран од Европската Унија

 

Содржините на оваа веб-страна се целосна одговорност на B&S Europe и нивните партнери од Конзорциумот, и на ниеден начин не може да се смета дека ги рефлектираат гледиштата на Европската унија, ЦФСД или на Министерството за финансии.

Контакти

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
  +389 (2) 333 4430
  +389 (2) 333 4431
  Димче Мирчев, 9, 1000, Скопје
Проектот е имплементиран од
BSBusiness & Strategies Europe Consortium